دکترسیدعلی کشاورز، مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این مطلب گفت: از این جمعیت، 15 تا 20درصد کمخون هستند.وی به برخی از عوارض کمخونی اشاره کرد و اظهار داشت: از آنجا که کمخونی، سبب بیحوصلگی، کاهش بازده کار، افزایش آسیبهای کاری و کمتوجهی به همسر و فرزند میشود بنابراین، به افرادی که کمخون هستند، توصیه میشود که گوشت قرمز، ماهی، رانمرغ و جگر مصرف کنند.
این متخصص تغذیه افزود: علاوه براین، در کنار این رژیم تغذیه، افراد کمخون باید از مکملهای آهن استفاده کنند.وی خاطرنشان کرد که افراد کمخون تا یک ساعت و نیم بعد از ناهار، شام و مصرف قرص آهن، از نوشیدن چای، نوشابههای گازدار، شکلات و کاکائو جدا خودداری کنند.
دکتر کشاورز تصریح کرد: کمخونی و فقر آهن، مسئلهای است که برای رفع آن باید به استراتژیهای چندگانه توجه کرد که در این زمینه، اصلاح رفتارهای غلط تغذیهای از طریق آموزش مداوم و فرهنگسازی ضروری بهنظر میرسد.
وی افزود: استفاده از مکمل یا قرصهای آهن به عبارت دیگر «مکملیاری» از دیگر استراتژیهای رفع معضل کمخونی است.